Chase & Status sunt o formație engleză de drum and bass, compusă din Saul Milton (Chase) și Will Kennard (Status). În plus, MC Rage & Andy Gangadeen alcătuiesc, de asemenea, formația live. Duo-ul este din Londra și s-a format în 2003 după întâlnirea celor doi la Universitatea din Manchester. După aceea, duo-ul a lansat patru albume şi a colaborat cu mari artişti precum Plan B, Cee Lo Green, Rihanna, Example şi Tinie Tempah. Ei conduc MTA Records.

Saul Milton (Chase) și Will Kennard (Status) s-au întâlnit inițial la Londra printr-un prieten comun, și s-au întâlnit din nou în timp ce erau studenți la Universitatea din Manchester. Will a studiat Istoria artei la Universitatea din Manchester, în timp ce Saul a studiat limba engleză și Umanistică la Universitatea Metropolitană Manchester. Will decide să renunțe la universitate pentru a urma o carieră muzicală, iar Saul a reușit să obțină rezultate bune în studiile sale, în ciuda faptului că a petrecut cea mai mare parte a timpului făcând muzică.

Chase & Status a avut trei single-uri pe primul loc în UK Dance Chart între 2007-2009; “Hurt You” / “Sell Me Your Soul” în 2007 şi “Take Me Away” / “Judgment (Informer)” în 2008 au fost două dintre ele. Pe 5 octombrie 2008, ei au ajuns pe locul 70 în UK Singles Chart și pe locul 1 în UK Dance Chart cu single-ul “Pieces” realizat în colaborare cu Plan B. În 2009, au ajuns pe locul 45 cu “Against All Odds” , împreună cu rapperul britanic Kano.

Duo-ul a creat, de asemenea, un remix la “Invaders Must Die” pentru The Prodigy. În Australia, remixul a ajuns pe 53 în Aria Singles Chart și numărul 7 în Aria Dance Chart. De asemenea, au produs de multe ori pentru Rihanna, pentru al patrulea său album, “Rated R”, al şaselea album, “Talk That Talk” şi al saptelea album, “Unapologetic“. Ei au mai produs şi hit-ul numărul 1 în Marea Britanie pentru Rita Ora, “RIP”, şi au co-produs o melodie pe albumul Alexandrei Burke, “Overcome”. Alte remixuri includ “Broken Dreams” de la Black Canvas, “Sirens” de la Dizzee Rascal, “Heartbeat” de la Nneka și “Who Dem” (redenumit “Duppy Man“) de la Capleton. Chase & Status a produs, de asemenea, o piesă pentru cântăreţul Example pentru al doilea său album, “Won’t Go Quietly“(“Sick Note”) şi, din nou, pentru al treilea album, “Playing in the Shadows“. De asemenea, au produs piesa “Pink Notes” pentru Example, care apare pe mixtape-ul său “The Credit Munch Redux“.

Pe 11 noiembrie 2017 Chase & Status vin la Cluj-Napoca, în /Form Space, pentru a concerta şi a face un spectacol pe cinste, aşa că nu ezitaţi să veniţi să petreceţi alături de ei pentru că se anunţă a fi un show pe care nu îl veţi uita prea curând.

Link event: https://www.facebook.com/events/2076896985865767/