Cum a fost experiența Untold pentru noi anul acesta? Pur și simplu de nedescris. Am trăit clipe magice alături de artiștii preferați și am putut simți din nou energia inegalabilă pe care o transmite acest festival. Am decis să împărtășim câteva gânduri despre cum am petrecut, sperând că vă vom convinge să participați și voi la nebunia caracteristică festivalului, care sigur va uimi și anul viitor!

Asaf Borger, cunoscut ca Borgore, este unul dintre cei mai mari producători de dubstep și anul acesta a fost invitat pentru a doua oară la rând la Untold pentru a mixa. El este, de asemenea, fondatorul Buygore Records. A mixat în prima zi a festivalului la scena Alchemy, iar pentru mine acesta a fost showul cu care a început cu adevărat nebunia festivalului. M-am dus din timp la acea scenă pentru a prinde loc la spectacolul care avea să urmeze. Cu o jumătate de oră înaintea concertului lumea a început să se adune la Alchemy pentru a prinde și ei loc, dar spațiul devenea din ce în ce mai neîncăpător. S-a strâns atât de multă lume încât oamenii se îngrămădeau până la poarta care se asemăna cu scena. Concertul a început cu o melodie care nu este lansată și se presupune a se numi Blasphemyprodusă de Borgore. Înainte de primul drop artistul a strigat de câteva ori “moshpit” iar atunci a început atmosfera incendiară. Cred că spectacolul făcut de Borgore a fost cel mai demențial datorită melodiilor dubstep ale multor artiști precum Excsion, Eptic, Skrillex, Trampa, Zomboy, dar nu în ultimul rând melodiilor sale. Sperăm că data viitoare, dacă va mai fi chemat un artist de talia lui Borgore, acesta să mixeze pe main stage.

După atât headbang și agitație nu prea mai aveam energie, însă a urmat showul făcut de Black Sun Empire iar vibeul a revenit datorită muzicii și oamenilor din jur care păreau că sunt de neoprit atunci când muzica îi face să se miște. Black Sun Empire reprezintă o formație drum and bass care a venit pentru prima dată la Untold, dar care a impresionat publicul cu melodiile energice. Concertul acestei formații a fost o experiență care a meritat trăită datorită muzicii, moshpiturilor, efectelor speciale, dar nu în ultimul rând datorită oamenilor care erau plini de energie și pozitivitate. Sperăm să îi vedem și în viitor pe Black Sun Empire.

Cea de-a treia zi a festivalului Untold a continuat să umple inimile fanilor de fericire și extaz, demonstrând că acesta își merită titlul de Best Major European Festival.

Marshmello, DJ-ul și producătorul american bine cunoscut în întreaga lume pentru identitatea lui misterioasă, a încins atmosfera festivalului cu un set încărcat de energie. Acesta a debutat cu introul arhicunoscutei melodii a artistului, și anume Alone”, urmat de alte piese precum “ Find Me”, “ Know Me”, “ Want U 2”, “ Home”, dar și de ale altor artiști cum ar fi Zomboy, Dombresky, DJ Snake, RL Grime, Skrillex, Ookay și mulți alții. Fanii au rămas alături de DJ pe durata întregului show, dezlănțuindu-se și dansând până când nu mai aveau puteri ca mai apoi să o ia de la capăt. Marshmello și-a încheiat setul cu remixul piesei “ Hello”, fiind acompaniat de vocile a zeci de mii de persoane care parcă nu voiau ca acesta să părăsească scena.

Ziua s-a încheiat cu incredibilul set de 5 ore și jumătate al lui Armin van Buuren, cu lacrimile acestuia dar și cu cele ale mulțimii ce a petrecut alături de el până după ora 8 dimineața și cu o nestrămutată dorință de a opri timpul în loc pentru a nu pierde ceea ce are acest festival de oferit.

Ultima zi a festivalului a reprezentat apogeul distracției, unde peste 86.000 de persoane au petrecut pe Dragon’s Nest alături de artiști precum Golan, Alma, Example & DJ Wire, John Newman, Alan Walker, Afrojack, Martin Garrix și Steve Aoki.

Vedeam că tot mai mulți oameni se strâng în jurul meu odată cu showul lui Alan Walker și știam că din acel moment o să înceapă ultima tură de nebunie.

Afrojack, DJ și producător de asemenea olandez, și-a început setul în forță cu o piesă ce a pus fanii în mișcare, și anume “ Kill This” , piesă în colaborare cu Hardwell. Aceasta a fost urmată de multe alte remixuri și piese ale unor artiști precum Joyryde, Jauz, Skrillex, Crankdat, exemplele putând continua.

Sunteți cel mai tare public din întreaga lume și eu nu prea spun lucrurile astea. Sunteți incredibili!” sunt cuvintele artistului, care a rămas plăcut impresionat de energia pozitivă a publicului. Nu pot descrie ceea ce a urmat prin cuvinte. A fost o experiență ce nu poate fi explicată, ci doa trăită. Zeci de mii de suflete ce inspiră și expiră magia festivalului într-un mod unitar, ce petrec împreună și leagă prietenii ce depășesc granițele cele mai neașteptate.

Nici măcar ploaia nu a stat în calea distracției. Picăturile reci de apă nu erau băgate în seamă, ba din contra, parcă dădeau mai multă energie fanilor.“ If you don’t give a fuck about the rain MAKE SOME NOISE… We are unstoppable!!” au fost cuvintele ce au devenit parcă deviza petrecăreților. Confetti, flăcari, fum, artificii și lasere au însoțit mixul artistului și au făcut din acest show o amintire legendară.

Ultima noapte a continuat, în ciuda ploii ce s-a întețit tot mai mult, cu seturile lui Martin Garrix și Steve Aoki. Aceștia au creat o atmosferă incendiară și au rămas uimiți de devotamentul și de dragostea pentru muzică a românilor. Cu zâmbetul pe buze și cu ochii încă plini de lacrimi, atât artiștii cât și fanii au părăsit teritoriul festivalului cu sufletul plin de emoție și cu o dorință de mai mult.

UNTOLD 2018 BRING IT ON!