Nu există basshead care să spună că nu a auzit de Borgore. Fie că e datorită EP-urilor vechi (Gorestep, Borgore Ruined Dubstep, Decisions etc.) , fie că e datorită colaborărilor cu artiști de renumiți (Miley Cyrus, Getter, Juicy J) , Borgore este un nume sonor, atât în scena dubstep-ului, cât și în cea a trap-ului/hybrid-ului.

Sunt convins că cei mai multi dintre noi îşi amintesc de party-urile tipice cu dubstep agresiv în playlist-uri. Skrillex, Flux Pavillion, Excision, Datsik și Nero au fost printe cei care au contribuit la crizele epileptice pe care le aveam în cluburi. Dubstep-ul acela proaspăt ieșit era modul prin care toată lumea experimenta și încerca să derive cât mai creativ de la modelele pre-stabilite; totul era dus la extrem: drop-uri puternice, vizuale întortocheate, comentarii despre Transformeri – o întreagă comunitate de ” roboți și sunete pentru roboți “; extratereștrii și sunete pentru extratereștrii. În contextul acesta, nu a fost deloc greu ca cineva precum Borgore să se lanseze cu melodii agresive, având versuri NSFW și catchy. Este imposibil să nu reacționezi la nume ca Nympho sau Ice Cream, indiferent de vârstă. Cu toții știm ce amintiri ne vin atunci când auzim de piesele astea, fie că era întuneric sau nu. Prin asta s-a deosebit Borgore de restul: tipa care-ți spune cât de mult îi place înghețata aia a ta sau care-și exprimă iubirea pentru părinți și vibratoare, toate pe fundalul unui wub wub; ingredientele perfecte să te facă să nu le uiți prea curând. Genul acesta de piese și de amintiri i-au oferit artistului o fundație solidă, iar Borgore încă vibrează în pereții cluburilor.

Pentru mine, gimnaziul s-a redus la party-uri ca cele menționate mai sus și pot spune că melodiile sale au făcut parte dintr-o perioadă importantă pentru mine. De asta mi-a atras atenția piesa lui recentă, Big Bad. Cu toate că face parte din perioada sa nouă, Borgore a schimbat maniera în care a pus la cap acestă piesă. Melodia este produsă într-o gamă minoră, ceva specific pieselor vechi ale lui Borgore ( Big Bad este produsă în Em ,iar Decisions și Nympho sunt produse în Dm, respectiv Gm ), iar datorită acestui fapt, piesa are un vibe asemănător celor vechi, atât ca drop, cât și din punct de vedere vocal. Un intro melodios, cu versuri foarte sugestive, urmat de un drop la 140bpm, înjumătățite, astfel că drop-ul este unul mai relaxat, nu atât de hardcore, specific dubstep-ului actual. Piesa conține growl-uri mai puțin digitalizate, spre deosebire de dubstep-ul de actualitate. Acest drop reușește să păstreze human touch-ul caracteristic și totodată ne trezește spiritul cu care Borgore ne-a obișnuit. Aceleași elemente de agresivitate și de autencitate, pe care le găseam în anii trecuți în piesele vechi se regăsesc și în această piesă. Iar acest lucru, adăugat la faptul că a postat piesa și pe UKF Dubstep, mediul care i-a propulsat piesele și care i-a asigurat o reputație, mă încântă. Poate că nu toți își uită originile, până la urmă.

Puteți asculta piesa mai jos: